Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mondrian és Jackson Pollock

0 Tovább

Bemutatkozó óra - Rendhagyó rajzórák Gombrich Mester Tanodásaival

A tanodai foglalkozások végéhez közeledve a tanodai hallgatók osztálytársainak mutatkoztunk be. A rendhagyó rajzórák keretében a tanodások mesélhettek társaiknak arról, mi zajlik a tanodai foglalkozásokon, milyen érzés a művészetekről tanulni, miket alkottak már az év során.

Ezután játékos művészeti felfedezésre hívtuk az egész osztályt. Klasszikus festészeti műfajok, híres példáit kapták kézhez nyomtatva.

Mindenki véletlenszerűen kapott egy-egy műalkotást, és arról kellett beszélnie, mit ábrázol, milyen stílusban, vajon melyik században született?

Mikor mindenki elmondta észrevételeit, csoportosítottuk őket különböző szempontok szerint.

Nagyon érdekes következtetéseket vontunk le egy egy műalkotás vagy műcsoport kapcsán, néha egészen ellentétes, mégis igaz észrevételek hangzottak el.

A nap során, a rajzórákat kicsit megnyújtva, ötször egy órában beszélgettünk művészetről, apró alkotásokat is készíthettek, és tanodásaim büszkélkedhettek a már elsajátított ismereteikkel!

0 Tovább

Madarak és Fák Napi Plakátok készítése - Henri de Toulouse Lautrec 2.

A tanodaújabb foglalkozásán aplakétművészettel ismerkedhettek meg a gyermekek, annak is egyik legnevesebb francia mesterével Henri de Toulouse Lautrec műveivel. A foglalkozáson egy a Szilágyi Keresztény Iskola által kiírt plakétversenyre is készültünk, a közelgő Madarak és Fák Napjára készíthettek plakátokat a gyermekek.

A rövid elméleti bevetetőben megismerkedtünk a plakátok legfontosabb jellemzőivel, eszközeivel, Lautrec által kedvelt témákról. Mivel a pályázati kiírás A/4-es pályaműveket várt, így mi is ebben a méretbe készítettük el saját plakátjainkat. A gyermekek tetszés szerint választhattak a rajzeszközökből, bármilyen plakátot készíthettek, ami a Madarak Fák Napjára hívja fel a figyelmet.

0 Tovább

Madarak és Fák Napi Plakátok készítése - Henri de Toulouse Lautrec

0 Tovább

ÚJRATERVEZÉS – Veszprém hatvanezer színe 2016.05.06. Veszpremkukac

http://www.veszpremkukac.hu/ujratervezes-veszprem-hatvanezer-szine/

ÚJRATERVEZÉS – Veszprém hatvanezer színe

2016.05.06.

Veszpremkukac

A gyerekek nagyon élvezték a festést. Fotók: Hajdu Franciska

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestShare

Veszprém 60 761 lakosa ünnepelte otthonát, művészeti csoportjait, kiállítóhelyeit, látványosságait, titkos helyeit és turistáit április végén a harmadik alkalommal megrendezett turisztikai szezonnyitón.

A rossz idő a szabad ég alól az Agórába kényszerítette az ünneplőket, köztük Gombrich Mester Művészeti Tanodája és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola közös város-újratervezési projektjét. A nagyteremben egy 20 méteres vászonra előre felrajzolt tíz épületrajz és két logó várta az érdeklődőket, hogy újratervezzék a városképeket, megtöltsék színekkel, kedvükre mintázzák a falait.

A méreteiben és elgondolásában is hatalmas művészeti projekt a szervezők közös pályázati programjának részeként valósult meg. 2015 decembere óta zajlik a Gombrich tanodai oktatás a Szilágyi keresztény iskolában a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által támogatott NTP-MOI-15-0059-es pályázat keretein belül.

A turisztikai szezonnyitón több mint 40 gyermek, apuka, anyuka és nagyszülő vett részt a festésben, és több száz érdeklődő tekinthette meg az alkotómunkát. A program lebonyolításában, a gyermekek instruálásában Hajduné Soós Ágnes Cecília, Dézsenyi Éva és Bódis Laura, Gombrich Mester Művészeti Tanodájának önkéntesei segítettek.

Az ötlet megszületésekor a Szilágyi keresztény iskola tanodásainak kellett egy-egy épületet, helyszínt megnevezni, ami eszükbe jut, ha Veszprémre, Veszprém kulturális életére és a turisták által kedvelt helyszínekre gondolnak. Ezekből választották ki az első Újratervezés tíz épületét. A grafikákat Sós Gergő veszprémi vizuális alkotó készítette.

Az Újratervezésben szereplő intézmények, épületek: Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Laczkó Dezső Múzeum, Kolostorok és Kertek, Petőfi Színház, István és Gizella szobra a „Világvégén”, Érseki Palota, Művészetek Háza, Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény, Tűztorony.

A nagy sikerre való tekintettel Hajdu Franciska, Gombrich Mester Művészeti Tanodájának vezetője elmondta: tovább szeretnék bővíteni a vásznat, hiszen számos olyan középület, intézmény, ikonikus városi helyszín van még, amelyek újratervezése izgalmas feladat lesz a városi polgárok számára is. Az elkészült művet először a Szilágyi keresztény iskolában tekinthetik meg az alkotók és az érdeklődők a június 13-án, hétfőn nyíló projektzáró kiállítás megnyitóján.

 

0 Tovább

gombrichtanoda

blogavatar

Gombrich Mester Művészeti Tanodája Művészettörténet Vizuális nevelés Alkotásmódszertan Veszprém városában működő művészeti tanoda mindennapjait bemutató blog. Foglalkozások, művészeti témanapok, születésnapi zsúrok! www.facebook.com/gombrichtanoda

Utolsó kommentek