http://www.veszpremkukac.hu/kiallitas-a-jovo-mesterei/

2016.06.13.

Révész Erika

A jövő művészei, a tanodások Hajdu Franciskával. Fotók: a szerző

 

Gyönyörű művészeti alkotásokból nyílt kiállítás a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában: Gombrich Mester Művészeti Tanodájának hallgatói mutatták meg, mit tudnak.

– Tavaly bekopogott hozzám egy mosolygós fiatal hölgy, hogy pályázat keretében foglalkozna olyan harmadikosokkal és negyedikesekkel, akiket érdekel a képzőművészet – mondta a kiállítás megnyitóján Halmay György, az iskola igazgatója. – Hajdu Franciska az elmúlt egy évben elkötelezetten, lelkesen és felkészülten foglalkozott a gyerekekkel, és remélem, hogy a következő tanévben folytatni tudja ezt a munkát! Nemcsak a gyerekek, de a szülők is gazdagodtak a diákok itt szerzett ismereteivel.

– Köszönöm a gyerekeknek, hogy ha néha fáradtan is, de kitartóan dolgoztak – vette át a szót Hajdu Franciska tanodavezető. – Ez az első olyan csoport, amellyel tanárként foglalkoztam, és nagyon sokat tanultam tőlük. Ezeken a pannókon csak egy válogatás látható a munkáikból, amiből látszik, hogy minden gyereknek van saját művészeti stílusa, úgyhogy remélem, pár év múlva majd rólatok tartok előadást az akkori tanodásoknak.

Gombrich Mester Művészeti Tanodája a városnak is bemutatkozik: a gyerekek munkáiból szombaton, június 18-án 17 órakor nyílik kiállítás a Hangvillában, amelyre szeretettel várnak minden veszprémi gyereket és felnőttet.